<< Tilbage

Børneastma

Jeg har en søn på snart 11 mdr som har asmatisk bronkitis, han får spirocort og airomir. Lige nu er han meget plaget af luftvejsproblemerne. Har I nogen forslag til nogle midler som kan hjælpe? Han har haft meget slem kolik og meget uro i kroppen. Vi har prøvet rigtig mange forskellige ting, for at prøve og finde noget som kunne hjælpe ham. Han er født seks uger for tidligt ved akut kejsesnit.

Venlig hilsen Christina.


Kære Christina,

Det er altid bekymrende, når vores børn ikke har det godt – og den følelse af magtesløshed der følger med, dræner urimeligt meget af vor energi.

Du har henvendt dig til det etablerede system og har fået din søn undersøgt og sat i behandling. Spirocort er en meget kraftfuld medicin, der indeholder kroppens mest magtfulde medicin – binyrebarkhormonerne. Du må selvfølgelig ikke ændre på din læges anbefalinger, uden at have rådgivet dig med ham/hende.

Du beder om andre midler, der kan hjælpe din søn – og her vil jeg foreslå laser-akupunktur.
En behandlingslaser givet på bestemte akupunkturpunkter, kan afhjælpe noget af den ubalance, din søn er født med.

Behandlingen er ikke forbundet med smerter eller ubehag for din søn. Du kan sidde med ham mens behandlingen foretages. Ofte vil børn synes at behandlingen er spændende, følge det røde sporingslys og allerede ved 2. behandling deltage aktivt selv.

Din søn er født for tidligt – præmatur – og har lungesymptomer. Hans energisystemer er ikke modnet helt og det underskud i grundenergien, der følger med lav fødselsvægt, forværrer symptomerne.

Lunge-meridianens ”Yang-makker” er Colon(tyktarm)-meridianen. Derfor ser man ofte problemer med fordøjelse sammen med lungesymptomerne.

Det er den veluddannede akupunktørs opgave, at finde den rigtige behandling for din søn – og der skal flere behandlinger til, for at stabilisere din søns symptomer. Enkelte akupunktører vil ved astmasymptomer foretrække, at supplere laserbehandlingen med 2 små nåle, der sættes på foden mellem storetå og den næste tå. Dette kan gøres uden de store problemer, og vil forstærke effekten af laserbehandlingen.

Det vil også være en mulighed, at supplere med akupressur som ved Fod-zoneterapi.

Din akupunktør vil spørge ind til omstændighederne omkring fødslen, er det dit første barn, ammer du eller har du ammet din søn, hvilken kost får han nu, hvordan er nattesøvnen, er familien i balance etc.

En ubalanceret Lungeenergi kan svække immunsystemet, kroppens varmeregulering og hudens tilstand og give øget risiko for infektioner og exem.
Lunge-energien skal også holde den rebelske Lever-energi i ave – ved svækket Lungeenergi kan ukontrolleret Leverenergi øge risikoen for astmatilfælde, fordi Lungeenergien bliver opadførende (astma) i stedet for nedadførende. Uro, dårlig nattesøvn og fordøjelsesproblemer følger ofte med.

Den medicin din søn tager dæmper symptomerne, men regulerer ikke ubalancen – og det kan da også være svært ved præmature børn. En trøst kan være, at din søn med tiden har gode muligheder for at ”vokse fra” symptomerne.

Men hvad kan du gøre nu?

Som sagt kan Laser-akupunktur afhjælpe nogle problemer. En god nærende kost uden fordøjelseshæmmende fødevarer er afgørende dvs ingen ko-mælk, gerne varmebehandlet mad, ikke for meget frugtsaft eller råkost. Din sundhedssygeplejerske kan evt være behjælpelig med at sammensætte et kostprogram.

Når Lunge-energien er svækket, vil din søn være i risiko for at få allergi – eller i mildeste form lettere irritation af luftvejene – så pas på med at sætte barnevognen nær pollenrige områder, luft godt ud i hjemmet på tidspunkter, hvor der ikke er for meget pollen i luften, hæng ikke sengetøj udenfor i denne tid, reducer støv i soveværelset m.m.

Hvis du eller din mand er rygere, skal I – for jeres barns helbreds skyld - stoppe med det samme. Ikke engang udendørs rygning kan hindre de mange skadelige partikler fra jer i at skade jeres barn.
Sundhedskuren for jeres barn er frisk luft, rigelig med vand og rigelig med daglig aktivitet .

Børn med lungeproblemer har altid brug for struktur i hverdagen, en fast døgnrytme med faste spisetider, megen søvn og rigelig med kærlighed – som alle børn jo næres af.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine råd, og at din søns symptomer og tilstand vil bedres.

Held og lykke med dette – og husk at forældre jo også bare er mennesker, der altid vil prøve at gøre det bedste for deres børn!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk