Behandlingen begynder med en samtale
For at kunne behandle dig optimalt, er det vigtigt at jeg får oplysninger om alle de signaler, din krop sender. Der kan være symptomer, som du ikke betragter som væsentlige (kolde fingre, træg mave eller andet), men disse oplysninger giver mig et samlet billede af din krops tilstand og gør det muligt at finde ud af, hvordan dine symptomer er opstået. Du vil også blive bedt om at "række tunge", fordi tungens farve, fugtighed og form kan give vigtige oplysninger om din tilstand.
De oplysninger du giver mig, bliver naturligvis behandlet fortroligt.Jeg tager herefter stilling til, om akupunktur er den rigtige behandling for dig - eller om du bør tilses af en læge, før behandlingen påbegyndes.

Hvis jeg skønner, at akupunktur kan hjælpe dig, stiller jeg en "kinesisk" diagnose. Herefter udvælger jeg de mest effektive akupunkturpunkter for din sygdom. Antallet af nåle varierer, men ligger normalt mellem 6 - 12. Nålene skal sidde i kroppen i 20 - 40 minutter - afhængig af hvilke symptomer du har og hvor lang tid, du har haft dem.

Antallet af behandlinger og intervallet mellem disse aftales ved første samtale.

Antallet af behandlinger ligger normalt mellem 1 og 8, og effekten vurderes efter 4 til 6 behandlinger. Enkelte kroniske lidelser kan kræve livslang behandling med individuelle intervaller.Jeg benytter meget tynde kvalitetsnåle, der er lavet af rustfrit stål. Nålene bliver kasseret efter brug for at undgå infektion.

Under og efter behandlingen kan der opstå forskellige reaktioner. Det er vigtigt at du fortæller, hvad du oplever.

Efter en behandling
... kan du:

- Føle dig træt, afslappet og veltilpas
- Få en kortvarig opblussen af lidelsen
- Få ændring i urin og afføring
- Opleve varme eller kuldefølelse
- Få ændring i hormonbalancen
- O. lign.

Dette er alt sammen normalt og er tegn på, at kroppen er ved at genoprette sin balance og dermed er modtagelig for akupunktur.
Det er vigtigt at du slapper af under behandlingen - musik, varme og dæmpet belysning er med til at skabe en afslappet atmosfære.
Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk