<< Tilbage

Klumpfornemmelse

Jeg skriver fordi jeg igennem et par uger har haft en forfærdelig kvalme og klump i halsen. "Klumpen" sidder nede lige ovenfor kravebenet - i "hullet" lige før brystkassen.
Jeg er utroligt bange for hvad det kan være... Jeg kommer lige fra en øre-næse-hals læge som har kigget mig i halsen - ca. 2 cm over stedet.. Han siger at mavesyren ligger og kører op i halsen på mig - han kan se et hvidt område (og rødme, da jeg er lidt forkølet) og jeg har derfor fået recept på nogle syreneutraliserende tabletter og skal komme til kontrol om 1 måned.
Kære Janne,

Det er meget ubehageligt at mærke noget på eller i sin krop, som ikke skal være der. Du mærker noget, der fylder i luftrøret og føler, at din vejrtrækning bliver besværet. Du har, som man skal, været ved læge, der har undersøgt dig og fundet en årsag til dine problemer, og du har fået en recept på medicin, som lægen mener, kan afhjælpe dine problemer.

Den diagnose, din læge har fundet, lyder helt sandsynlig – mavesyre kan skabe en klumpfornemmelse i luftrøret, der, sammen med din frygt, kan give en fornemmelse af, at vejrtrækningen er besværet.

Syreneutraliserende medicin er en OK symptombehandling i en kortere periode. Du vil også med fordel kunne benytte dig af akupunktur til at ”vende maveenergien” fra at være opadførende til at være nedadførende igen, men det er også vigtigt, at du ser på, hvorfor du har dine mavesyreproblemer.

For meget mavesyre kan naturligt være et problem under en graviditet, et problem ved forkert kost – eller en levevis, hvor du udsætter din krop og psyke for større belastning, end den kan tåle. Det er ikke altid, vi er herre over vor krops reaktioner – hvis du har mistet nogen eller noget, der betyder meget for dig ex kæreste eller et familiemedlem eller et kæledyr, er du meget belastet i en periode, og kan have brug for hjælp.

Men du har stadig din angst for at have kræft i halsen og i dit brev, siger du direkte, at du ikke er tryg ved den måde, du blev undersøgt på af øre-næse-halslægen

Nu kender jeg ikke din alder eller forhistorie – ryger du, er du afhængig af alkohol eller har du et arbejde, hvor risikoen for kræft i luftrøret kan være øget? Jeg kan sige dig, at det er en sjælden kræftform, der næsten kun rammer mennesker med misbrugsproblemer.

Når du har så stor frygt for kræft – ”er ufattelig bange” - kan det måske være fordi du kender nogen, der er ramt af kræft – eller måske er din frygt skabt af betingelser i din barndom?

Jeg synes, at du skal tage imod din læges diagnose og tilbud om syreneutraliserende behandling i en uges tid – hvis du ikke mærker en markant fremgang må du kræve at blive undersøgt mere grundigt – du har sikkert fået lavet en indirekte laryngoscopi hvor øre-næse-halslægen kan se ned i halsen ved hjælp af et lille spejl, men hvis du skal undersøges mere intenst med en direkte laryngoscopi eller bronchoscopi skal det sandsynligvis foregå i narkose, hvilket er mere omfattende og også udsætter kroppen for stress.

Hvis dine symptomer forsvinder med den medicinske behandling, skal du ikke glemme din frygt – men tænke over, hvorfor du bliver så påvirket – for din frygt vil stadig være i kroppen og kunne bryde ud igen ved andre symptomer, der med sikkerhed vil komme i fremtiden.

Du bliver derfor nødt til at arbejde med din frygt, og her kan du have stor gavn af alternative behandlingsformer som ex tankefeltsterapi o.a., således at du fremover kan leve afbalanceret i en uforudsigelig tilværelse, hvor din frygt ikke må ødelægge glæden over et liv, der er så fantastisk, overraskende og spændende.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk