<< Tilbage

Tennisalbue

Kære brevkasse!
For halvandet år siden fik jeg konstateret en tennisalbue i forbindelse med et jobskifte. Jeg blev ret hurtigt sygemeldt og var det størstedelen af 2006. I februar 2007 blev jeg tilbudt et meget spændende vikariat, som jeg tog imod, selvom jeg stadig havde smerter. Efter ca. tre uger kunne jeg igen ikke bruge min arm, og jeg blev sygemeldt igen. Jeg har prøvet stort set alle former for behandling, både de gængse og de mere alternative, men alle uden held. Jeg er meget frustreret over situationen, og det påvirker mit humør og dermed hele familien meget. Samtidig tjener jeg heller ingen penge, men får sygedagpenge. Jeg har talt med kommunen om en eventuel revalidering og omskoling, jeg har sågar haft møde med en handicapvejleder, da det ikke vides, om tennisalbuen nogensinde forsvinder.

Kan I hjælpe? Et bud på en behandling, der virker, er det vigtigste, hvis den findes!
Er omskolingen en god idé, hvis den kan bevilges? Og bliver jeg nogensinde ”normal” igen?
Jeg er kun 34 år og synes det er ALT for tidligt at være så invalideret.

På forhånd tusind tak for hjælp og svar!

Venlig hilsen
MLR

- Jeg vil gerne være anonym


Kære MLR
Det er da gået helt galt for dig! 34 år og sygemeldt så længe, tanke om omskoling og måske invalidering!
Og alle de problemer og tanker pga en tennisalbue – som alle betragter som noget banalt – noget som hurtigt går over eller i værste fald kan klares med en kortere pause og aflastning.

Men en tennisalbue kan være et alvorligt problem – muskler og sener specielt på oversiden af armen er inflammerede dvs en tilstand hvor de enkelte fibre er ”betændte” – en reaktion der ligner infektion, uden at der er bakterier involveret. Nakke og skulder er næsten altid involveret, især når du har gået med din lidelse så længe – senere kan lændeproblemer komme til.

Det hedder tennisalbue eller mere korrekt en tennisarm, fordi dette spil specielt belaster muskler og sener på forsiden af over- og underarm, især når man spiller baghåndsslag - modsat en golfalbue der rammer undersiden specielt ved albuen og det ydre af armen, der bliver belastet, når man svinger med golfkøllen og rammer bolden og måske lidt af græsset.

Man kan få en tennisarm af flere andre årsager – men den udløsende årsag er lang tids statisk belastning af én eller flere muskelgrupper – som ved tennis, eller maling med rulle, eller hækkeklipning med elektrisk klipper etc.

Men der skal jo gøres noget ved dit problem.

Du har prøvet en masse, siger du, også alternative behandlinger, så du har nok også prøvet akupunktur – men jeg vil nu alligevel anbefale akupunktur som den bedste løsning for dig.
Det er vigtigt at du opsøger en akupunktør, der kan stille en kinesisk diagnose (se Netnaturdoktoren under Akupunktur) for der må jo være en grund til, at du ikke kan helbrede dig selv. Din akupunktør finder denne årsag og tager dette med i behandlingen med nogle specielle styrkepunkter på kroppen. Du er måske også specielt disponeret for at få muskelproblemer – vi kalder situationen Le-shi – hvilket din akupunktør også kan tage hensyn til.
Ellers skal du have behandlet de meridianer, der en involverede inklusiv behandling af de relaterede punkter ved skulder og nakke. Det kan være nødvendigt at intensivere behandlingen med ex elektroakupunktur, vakuum- eller magnetfeltstrapi.

Det er kontroversielt om man skal holde armen i ro eller ikke – 24 timer efter akupunktur skal du holde den i ro – men ellers vil jeg anbefale dig at bruge den, så godt du kan, men ikke i situationer, hvor du skal holde de involverede muskelgrupper spændt i længere tid af gangen – det er jo dette, der har givet dig problemet. Du vil også tydeligt kunne mærke, at dette ikke er godt for dig. Selv det at skære skiver af et rugbrød kan være et problem.

Når du har haft problemet så længe, kan det være en idé at få en slags bindevævsmassage på armen, hvor massøren med en speciel teknik skiller de enkelte muskelgrupper/fibre fra hinanden med fingrene – flere fysioterapeuter kan denne teknik, der desværre også kan være smertefuld.

Det kan lyde mærkeligt, men det har også betydning hvad du drikker og spiser – her vil din akupunktør råde dig – også om du har behov for olier, vitaminer etc. Forskning har vist, at olier som omega 3 + 6 sammen med antioxidanter har en gavnlig effekt og desuden kan virke smertelindrende.

Jeg synes det er fint at du forsøger forskellige muligheder for at få det bedre – når jeg læser dit brev, bliver du nødt til at gøre noget, for situationen er helt uacceptabel for dig og dine omgivelser.

Jeg mener bestemt, at akupunktur må være et alternativ for dig og vil ønske dig held og lykke med behandlingen!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk