<< Tilbage

Psoasmuskel

Jeg mener at have store problemer med min psoasmuskel og ved ikke hvad jeg skal gøre og henvende mig har konstant ondt fra knæet op i lysken, kan dårligt gå for smerter, kan ikke tage en sok på, kan ikke løfte foden op fra sengen. Er der mon hjælp at hente skulle det glæde mig at høre fra jer
Kh yrsa.


Kære Yrsa,

Ja da – hjælpen er nær. Du skal selvfølgelig finde en god akupunktør, der kan afhjælpe dine problemer.

Når du beskriver dine smerter, tror jeg ikke at det udelukkende er Psoas-musklen, du har problemer med. Psoas-musklen udspringer fra de nederste lændehvirvler og hæfter på yder/oversiden af lår-benet. Funktionen af denne muskel er at hjælpe til med at bøje hoften. Du har sikkert også problemer med musklerne Adductor Longus, Brevis og Gracillis, der hjælper med at føre benet indad – måske også den store skræddermuskel – Sartorius. Dette vil akupunktøren finde ud af ved at bede dig om at bevæge benet på forskellig vis evt mod modstand.

Nu fortæller du ikke, om dine gener er kommet pludseligt (måske på en ski-tur?) eller gradvist, din alder og evt andre problemer – men ved første akupunkturbehandling vil alle dine ubalancer blive afdækket med henblik på at give dig den bedste behandling.

Din akupunktør vil sandsynligvis sætte nåle i nogle bestemte trigger-punkter i musklerne for at afslappe disse. Jeg er blevet begejstret for Graston-behandling efterfølgende, hvor man med et redskab skraber henover musklerne efter nålebehandling for at øge energi-flowet (også blod og lymfe) og hermed rense op i de dårligt fungerende muskler. Metoden minder om Gua Sha, hvor man bruger et horn- eller jaderedskab. Denne behandling giver rødme på benet, der svinder i løbet af 2-4 dage.

Metoden intensiverer akupunktur-behandlingen, og giver efter min erfaring et hurtigere resultat.

Så Yrsa – jo hurtigere du kommer i gang med behandling – jo før vil du få det bedre!

Så held og lykke med bedringen fra

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk