<< Tilbage

Tindingeblodprop

Jeg har et vitalt spørgsmål.

Min kone havde for 2 år siden en lille blodprop i tindingen. Det viser MR-scanning. Efterfølgende ordinerede en neurolog Remeron fordi der er ubalance i centralnervesystemet. Det giver sig udslag i der kommer et kraftigt jag i nakken, stigende opad til øvre hovede. Derpå fornemmer hun et låg, og så siver der luft et eller andet sted. Det letter trykket, men udløse samtidig en del hvidligt sekret. Hvorfra har ingen endnu kunnet konstatere. Jeg må lige medgive, at hun til stadighed har støj i hovedet. Det fornemmes som pulsslag, der hamrer mod knogle/hørenerve.Dette begyndte for ca 2 år siden-

Spørgsmålet: Kan akupunktur eller zoneterapi bringe balance i centralnervesystemet?

Hilsen fra Ejler


Kære Ejler,

Selv om du skriver specifikt til Rena, tillader jeg mig også at svare, da spørgsmålet også omhandler akupunktur.

Det er dejligt at høre, at du vil prøve at hjælpe din hustru ud af den svære situation, hun er kommet i, og jeg vil prøve at give et fyldestgørende svar ud fra de sparsomme oplysninger, du kommer med.

Når du spørger, om akupunktur kan hjælpe, kan jeg kun sige, at det må komme an på en prøve.
Men jeg synes, at akupunktur vil være et naturligt valg, da behandlingen korrekt udført normaliserer kroppens tilstand som en slags ”signal-terapi”. På denne måde vil kroppen finde sin naturlige balance.
Men det er vigtigt at tage hensyn til helheden – dvs tage hensyn til alle ubalancer – fysisk, psykisk og sanseligt – da disse ting ikke adskilles i den klassiske akupunkturbehandling. Derfor vil en klassisk uddannet akupunktør have brug for en del oplysninger, og objektivt have brug for at se din hustru, at måle pulse, se tunge etc for at danne sig et overblik over ubalancerne. Har din hustru måske fået høre-, tale-, skrive-, opfattelses-, hukommelsesproblemer eller måske epilepsi?

Klassisk akupunktur danner et andet billede af en person end vores normale vestlige opfattelse af denne – men det er naturligvis den samme person, så det er selvfølgelig muligt at ”oversætte” opfattelserne – ex vil en blodprop være en stagnation – ”noget er blokeret” – og årsagen kan indenfor den kinesiske opfattelse være en energiblokering, et Yin-overskud som ex fortykkelse af blodet. Der kan også være tale om et underskud – der kan være en mangel på noget – ex skævhed i kroppens egne koagulationsfaktorer.
Blodpropper kan også vandre – således at udgangspunktet for blodproppen kan være ex hjertet, der måske slår uregelmæssigt og hermed danner grobund for ”vandrende” blodpropper – således at det er uregelmæssigheder her, der skal behandles.

Din hustru skal selvfølgelig være grundigt undersøgt af de vestlige lægelige eksperter – hvilket er vigtigt før hun påbegynder en alternativ behandling. Akupunktøren skal orienteres om, hvilken medicin din hustru får for at kunne tage sine forholdsregler – ex overfor blodfortyndende medicin. Din hustru behandles med Remeron, der er et antidepressivt middel, der kan dæmpe visse reaktioner i hjernen, og jeg går ud fra, at der er effekt af midlet.
Antidepressive midler og ex psykofarmeka kan give kunstige ubalancer i kroppen, som akupunktøren skal tage hensyn til ved behandlingen.

Din hustru´s symptomer lyder meget specielle og giver som tidligere nævnt anledning til mange flere uddybende spørgsmål.
Det jag og den trykken, din hustru mærker, kan være et negativt energioverskud i kroppen, der ofte kan komme i ”ture”. Det er vigtigt at høre, hvilke tidspunkter dette sker på m.m.. Det hvidlige sekret der udskilles går jeg ud fra kommer fra næsen? Det er vigtigt at undersøge dette for sukker m.m. for at udelukke at det er hjernehindevæske. Dette gøres simpelt med en lille papirstrimmel. Kinesisk kunne det passe med Yin-overskud, men det kræver flere undersøgelser at kunne sige dette sikkert.
Den støj i øret – tinnitus - din hustru har fået efter sin blodprop, hvor hun også hører pulsslag m.m. er ikke unormalt i forbindelse med lidelser i tindingelappen. Ofte bedres blodforsyningen (energitilførslen) til de områder der behandles med akupunktur, og det kan have en positiv effekt på den pulserende tinnitus.

En anden mulighed for akupunkturbehandling kunne være ”skalp-akupunktur” hvor akupunktøren sætter små nåle i den tynde hud, der dækker kraniet. Enhver ubalance i det indre – altså også din hustru´s tindingelap, reflekterer til det ydreliggende hudområde, og det er denne forbindelse, der giver effekt i behandlingen.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og vil ønske held og lykke for behandlingen af din hustru.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk