<< Tilbage

Tinnitus

Kære brev kasse

Jeg har tinnitus og haft det i12 år, det er svært at leve et normalt liv, men prøver at få det bedste ud af det og i perioder går det fint.

Men så er der de dårlige perioder, hvor man har lyst til at lukke sig helt inde, og det er jo en livstil at leve med tinnitus, når man har budt sig selv for meget .

Jeg skal på efterløn her om kort tid. Jeg er 62 år og er en ret aktiv person og glad for fart over feltet, men så er det, jeg bliver bremset af min tinnitus, når den er værst.

Jeg har prøvet næsten alt og spiser gingo biloba hver dag, selv om de ikke hjælper fuldt ud, kan jeg ikke undvære dem. I øjeblikket går jeg hos en kinesolog Det har ikke hjulpet efter et halv år, synes måske, det er blevet værre, men håber på det vender, inden jeg giver op med det også.

Ville høre, om I havde et godt råd, så jeg kunne blive afhjulpet lidt?

Mange hilsner fra Lise Christiansen


Kære Lise,

Tinnitus er en særdeles ubehagelig lidelse der i værste fald kan være invaliderende ved at påvirke både nattesøvn og socialt samvær.

Jeg vil anbefale dig at prøve akupunktur for din tinnitus, dog uden at garantere dig en effekt – men du bliver nødt til at prøve forskellige behandlinger for at mindske dine ubehang.

Ved Tradiotionel Kinesisk Akupunktur stiller/laver akupunktøren en kinesisk diagnose, der præciserer, hvilken form for tinnitus du er belastet af – der findes nemlig flere former.

Tinnitus forårsaget af støjskader er svære at behandle, men er din tinnitus af den slags, der kan rubriceres under overskudstinnitus eller underskudstinnitus, er der gode chancer for, at du kan hjælpes. Der findes flere metoder til at finde ud af dette bl.a. ved at sætte en hulet hånd foran øret og bedømme, om der sker en forbedring, en forværring eller om din tinnitus er uændret.

I dit brev kan jeg tolke, at din tinnitus forværres, når der er ”fart over feltet”, hvilket kunne tyde på, at du lider af en overskudstinnitus – hvis dette er tilfældet må du ikke tage Gingo Biloba, der kan stimulere din krops Yang – og dermed forværre din tinnitus. Din akupunktør kan anbefale dig et andet præparat, der er bedre for dig.

Det er derimod mere sandsynligt at du mangler grundenergi – Nyre-Yin – som skal opbygges vha akupunktur, levevis og kost samt evt kinesiske urter, hvilket din akupunktør kan give dig flere anvisninger på. Grundenergien kan ofte være for svag, når livet har været hårdt, eller man har født flere børn/aborter eller har levet forkert – men sammen med akupunktur kan der stadig gøres noget for dig.

Jeg håber at du finder en kvalificeret akupunktør, der kan afhjælpe dig for denne ubehagelige lidelse.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk