<< Tilbage

Hævede øjne

Hejsa

Jeg tænkte, at nu vil jeg prøve at skrive til jer og høre om I har nogle ideer...

Jeg er 35 år gammel og har det meste af mit liv haft tendens til hævede øjne når jeg vågnede om morgenen.
Nogle gange er det sådan er det ikke rigtig går væk i løbet af dagen og jeg kan mærke det tynger. Det er ret så ubehageligt.

Jeg har siden jeg fødte nummer 2, 21/4 2007, haft hævede øjne stort set hver dag, hvilket bevirker jeg ser hamrende træt ud. Det skal siges, at jeg får ok søvn om natten. Sover ca. 6-7 timer hver nat. Bliver ind imellem vækket af en af børnene, så det er jo det rene svir:-)

Jeg startede på arbejdet igen i februar (arbejder som leder) og det generer mig virkelig meget efterhånden, at se så slidt ud hver evig eneste dag. Der er naturligvis også noget forfængelighed i det, da jeg ikke synes det er rart at stå og lede og fordele mens jeg ligner en der har været gennem helvedes ilden.

Jeg prøver nu at lade være med at drikke kaffe om aftenen (drikker i øvrigt ikke meget kaffe i forvejen), for at se om det kan have nogen effekt. Jeg synes ikke det gør en forskel, egentlig...

Håber nogen inde ved jer, måske kunne have et svar på, hvad jeg kan gøre for at gøre det bedre, eller om det er fordi jeg mangler noget. Hvad som helst...

Mange hilsner
Mette


Kære Mette,

Vi er alle følsomme overfor vort udseende, og vi vil selvfølgelig helst se friske og oplagte ud hele tiden og udstråle en styrke, så andre kun kan tænke, at han/hun har styr på livet - men kroppen kæmper imod disse utopier.
Endnu værre er det – som for dig – når ens udseende ændrer sig til en tilstand, der går imod det, vi normalt viser omverdenen, og som denne kender – og det går slet ikke, at se ”slidt ud” som leder i dag.

Jeg vil anbefale dig akupunktur med supplerende urteterapi i en periode på et par måneder.

Hævelse ved øjnene kan skyldes flere årsager – men jeg hæfter mig ved, at dine problemer med øjnene forværredes efter at du har gennemgået en barsel. Det er normalt, at hævelsen ved øjnene er værst om morgenen, fordi væsken om natten samler sig, hvor vævet er løsere og derfor giver plads for denne – om dagen vil tyngdekraft sammen med kropsfunktionerne normalt dræne kroppen igen.

Hævelse over øjnene relateres til din kinesiske Milt-energi, der har funktioner som væskefordeling, optagelse af mad såvel som informationer og bindevævets styrke. Ofte ser man tendens til blå mærker, nedsunken livmoder, let inkontinens sammen med hævelse ved øjnene. Milt-energien er den daglige energi, der påvirkes ved udefrakommende belastninger som økonomi, familie og arbejde – så det er selvfølgelig ikke ualmindeligt, at denne energiform er trykket i perioder.

Ved graviditet, barsel og amning mister du desuden en del af din livsenergi – Nyreenergien – og du vil have behov for en længere restitueringsperiode. Dine symptomer vil i denne periode være forværret – og du skal modvirke dette ved masser af hvile, sund mad, vand/grøn the og udendørs luft/lys. Din akupunktør vil give dig mere specificerede råd.

Du skal prøve at mærke efter, om det liv du normalt har, er i rimelig balance. Bliver du drænet for mere energi, end du har – med træthedsperioder, hvor du ”må tage dig sammen”? Bliver dine muskler hurtigt trætte ved fysisk arbejde, er du ærlig overfor dig selv i dit lederjob, skal du have noget sødt om eftermiddagen – hvis du bruger mere energi dagligt, end den du får fra kost/drikke/luft/motion vil du ”tage i banken”, hvilket vil give dig symptomer på et tidspunkt. Psykisk negative tanker eller uafklarede problemer dræner lige så meget som fysiske belastninger – så har du overskud, må du afslutte det, der er muligt at afslutte. Det svære ligger så i, at acceptere det, vi ikke kan gøre noget ved!

En veluddannet akupunktør vil kunne sammensætte dine ubalancer, og finde den rigtige behandling. Denne skal efter min overbevisning suppleres med kinesiske urter (som du ikke selv kan købe) for at styrke din grundenergi. Jeg har brug for flere informationer – ex er du født før forventet, har allergi, svedeture om natten, tendens til hårtab, irritabilitet, trang til sødt m.m. – for at kunne stille en korrekt diagnose, men det vil din akupunktør kunne hjælpe dig med.

Jeg vil ønske dig held og lykke med behandlingen og tillykke med din unikke tilværelse som mor!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk