<< Tilbage

Meget træt

Jeg skriver til dig fordi jeg har brug for hjælp.
I mere end 12 år har jeg været meeeget træt. Jeg er i dag 34 år og vil gerne af med min træthed. Jeg spiser varieret og undgår så vidt muligt hvede mel - i håb om at det måske kan hjælpe. Jeg har ikke fået det bedre.

Hvis jeg lige skal skitsere hvordan jeg har det:

- meget træt
- har konstant mørke rander under øjnene
- dårlig koncentration- og hukommelsesevne
- har svage muskler - sommetider opleves at musklerne sover
- jeg har tynde, svage knogler selvom jeg dagligt spiser yogurt.

Jeg spiser varieret og drikker grøn te, white tea, brændele te og camille te
Dagligt tager jeg vitaminer og mineraltablet, ekstra D-vitamin med kalk, magnesium og zinktabletter.

Intet af det hjælper. Jeg har forsøgt med noget Vita Biosa fra helsebutikker da jeg begyndte at få ondt i tarmen pga stress af ovennævnte faktorer.

Har du forslag til, hvad jeg kan gøre. Jeg håber, at du kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen
Sara


Kære Sara,

Jeg har fået overgivet dit brev og vil prøve at svare dig efter bedste evne.

Du har følt dig træt igennem 12 år, hvilket er alt for lang tid for en ung person som dig.

Du har symptomer, der tyder på det, vi akupunktører kalder svag Nyre-energi.
Det er din medfødte livsenergi, der naturligt svækkes langsomt igennem livet – men som du selvfølgelig skal passe på, for at have det godt. Der er flere grunde til, at denne energi kan svækkes hurtigere end normalt – ex graviditet og/eller aborter, livskriser som stor sorg, langvarige spændinger mellem familiemedlemmer/kærester, for belastende arbejde igennem lang tid, usund levevis med manglende ernæring, kroniske smerter etc. Som du kan se, er det kraftige påvirkninger af din fysiske og psykiske tilstand, der kan give dig symptomer på for lav Nyre-energi for tidligt i livet. Ofte vil der være følgesymptomer som hårtab, nattesved, afbrudt nattesøvn og en følelse af manglende glæde. I svære tilfælde vil lav Nyre-energi kunne give en latent depression med de samme symptomer.

Nu mangler jeg selvfølgelig en del oplysninger for at kunne være sikker på diagnosen, men hvis du opsøger en TCM-akupunktør, vil denne undersøge dig og finde ud af, om min kinesiske diagnose holder stik – og han/hun vil herefter finde ud af, om du mangler Yin eller Yang-energi.

Akupunktur vil forbedre din evne, til at optage dine næringsstoffer og kan også trække energi frem fra dine ressourcer. Der er gode muligheder for at hjælpe dig på denne måde, specielt fordi du er så ung.
Yin-energi tager længere tid at bygge op og du skal sandsynligvis have suppleret akupunkturen med kinesiske urter. Yang-energi kan hurtigere suppleres, men jeg tror nu, at du mangler Yin-energi, fordi din tilstand har varet i så lang tid.

Jeg regner naturligvis med, at du har opsøgt din læge – blevet undersøgt og har fået taget blodprøver for at udelukke en evt kronisk infektion, der naturligvis skal behandles før evt akupunkturbehandling. Få også chekket din blodprocent og dit blodtryk. Hvis dine menstruationer er meget kraftige, kan du have behov for jern-tilskud m.m.

Du nævner dine kost-tilskud, mineraler og vitaminer – men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om din kost indeholder nok energi og proteiner. Hvis du ex har en tendens til at fryse, kan din kost være for lav i energi-indhold. Du skal så passe på med at følge samfundets nuværende ”fedt-forskrækkelse” men derimod spise flere olier, smør og gerne kød. Dine kalk-depoter skal fyldes op gennem de grønne grøntsager – det er meget svært at optage kalk igennem mælkeprodukter. Variér dine måltider som du tilsyneladende også gør og spis gerne 5-6 gange dagligt. Brug frugt og grønt og evt nødder, dadler, tørrede frugter som mellemmåltider.
Du skal drikke grøn thé med måde og huske på, at teér ikke må erstatte det rene vand.

Der er for mig ingen tvivl om, at du skal tage din situation alvorligt og blive undersøgt, så du kan få ændret din livsenergi. Det er helt uacceptabelt at føle sig uoplagt igennem 12 år – det skal der gøres noget ved med det samme.

Jeg håber, at du vil følge mine råd, så du kan få indhold i livet igen!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk