<< Tilbage

Græspollenallergi

Hej,
Jeg er en mand på 28 år som pludeslig fik volsom græspollen allergi som 13 årig, sandsyneligvis fordi jeg slog græs der var 50 cm højt i pollens højseson i 28 graders varme med en motorklipper. Jeg blev nok overeksponeret og have måske tendens til allerig.

Jeg tager til daglig Kestine 20 mg samt livostin øjen dråber og næsespray. Da jeg fyldte 18 begundte jeg også, at tage binyrebarkhomon (prednisolon 5 mg) sammen med førnævnte medicin, da førnævnte medicin næsten ingen effekt havde. Men jeg er nød til, at tage op til 35 mg (7 piller) binyrebarkhomon i pollen højsesonen hvor efter jeg kan trappe ned til en pille om dagen, for at være helt symtom fri.

Jeg har det meget skidt med, at tage så meget binyrebarkhomon da det har virkelig mange grimme bivirkninger.
Hvis jeg kun tager den "almindelige" antihistamin får jeg følgende symtomer:

Nysen i volsom grad og løbende næse samtidig med at, mine øjne klør afsindingt og hæver. Jeg hæver også i det hvide der er omkring iris i øjet. Hele området omkring øjene (øjnhulerne) er irreteret og klør. Disse volsomme symtomer gør, at jeg er nød til flere gange om dagen, at lægge mig med en kold klud. For at lindre hævelserne samt kløen. Samtidig er det svært, at fungere normalt da jeg konstant er irreteret.

Jeg er villig til at prøve næsten hvad som helst, hvis det kan hjælpe mig, da jeg som sagt for en høj pris gerne vil undgå binyrebakhomon.

Findes der noget som kan hjælpe mig nu? Ellerfindes der kun forebyggende behandling?

Jeg ser frem til dit svar.

Mange hilsner Thomas


Kære Thomas

Allergi er en modbydelig lidelse, der foruden alle de belastende symptomer også dræner kroppen for den energi, du sagtens kunne bruge til andre gøremål. Dine symptomer er klassiske og lige efter bogen og deles desværre af mange mennesker i dag. Din allergi startede, da du var 13 – et tidspunkt af livet, hvor der sker store energi-ændringer i kroppen, og hvor man er meget følsom for påvirkninger – både fysiske og psykiske.

Der bliver til stadighed flere allergikere i Danmark og de enkelte allergener – de stoffer der fremkalder allergi – bliver til stadighed mere aggressive.

Akupunktur kan afhjælpe dine symptomer – også midt i sæsonen, selv om jeg vil anbefale dig at påbegynde behandling før højsæsonen for græspollen næste år. Du skulle gerne kunne undgå binyrebarkbehandlingen og reducere brugen af næse- og øjendråber. Behandlingen med akupunktur kan sikkert også hindre krydsallergi overfor andre allergener – måske visse former for frugt etc.

Akupunkturbehandlingen vil prøve at dæmpe den voldsomme reaktion, din krop har overfor specifikke udefrakommende allergener – ved dig er det græs. Samtidig styrker behandlingen det skjold, som du skal have for at undgå, at udefra kommende ting forårsager sygdom – altså også en beskyttelse overfor forkølelse/influenza etc.

Det er vigtigt at din krop er helt i balance, hvilket din akupunktør kan undersøge – hvis der er større ubalancer vil din allergi selvfølgelig bedres, hvis disse rettes op, og du kan måske undgå, at skulle have behandling hver år.
Du vil også få vejledning i kost, levevis etc. hos din behandler.

Jeg tror desværre ikke, at du helt kan slippe for din allergi, når den er så massiv – du skal stadig undgå at slå græs og holde dig fra de store grønne områder i den varme periode – hvilket selvfølgelig kan være svært.

Mange allergikere har gavn af homøopatisk medicin evt i form af dråber. Selv om symptomerne på allergi blandt allergikere ligner hinanden, kan det være forskellige behandlinger, der hjælper den enkelte – så bare klø på og prøv nogle alternative muligheder!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk