<< Tilbage

Cystenyrer

Spørgsmål: hej brevkasse

Min mand på 42år har cystenyre - en arvelig nyresygdom hvor cyster i nyrerne over tid væsentligt vil forringe/ødelægge nyrernes funktion.
Har I et bud på hvad han kan gøre for at styrke hans nyrer - evt. spise bestemte vitaminer, mineraler, homøpatiske medicin??
mvh Lise


Kære Lise,

Jeg vil anbefale, at du mand opsøger en veluddannet akupunktør, der kan behandle hans cystenyrer. Der er en god chance for, at din mand kan blive hjulpet.

Den kinesiske filosofi og erkendelse af kroppen er noget anderledes end den vestlige naturvidenskabelige opfattelse og forklarer ofte tilstande, som ikke ellers kan forklares.
Sådan er det også med cystenyrer.

Cystenyrer er væskefyldte afgrænsede områder – cyster – i nyrevævet. Årsagen er vestligt ukendt men kan være efterforløbet af betændelsestilstande i nyrerne.

I kinesiske forstand er hulrum med væsker betegnet som et overskud af Yin – altså en Yin-tilstand i kroppen. Nyrerne er vigtige områder og energien ved nyrerne betegnes som vores medfødte energi – den præ-natale energi – altså den konstitution, vi får med fra fødslen, og som vi tærer af hele livet. Vi kalder den også Livsenergien.

Nyre-energien har betydning for knogler, brusk, hovedhår tænder og negle, fertilitet og potens og har betydning for hukommelse, indadvendte depressioner og angsttilfælde. Den sans, der er betinget af Nyre-energien er det indre øre altså hørelse.
En Yin-ophobning i dette område behandles med Nyre-Yang-styrkende punkter suppleret med Kinesisk Urtemedicin, der kan stimulere Nyre-Yang.

Før behandling skal din mand gennemgåes af en TCM-akupunktør, der kan vurdere tilstanden også for at finde ud af, om din mand kan tåle behandlingen. TCM eller TKM står for Traditionel Kinesisk Akupunktur.

Det er ikke nogen kompliceret behandling, og jeg tror, at der forholdvist hurtigt vil være en god effekt af den. Der er selvfølgelig forskellige udviklinger af cystenyrer – men heldigvis er de fleste godartede og ukomplicerede, selvom du beskriver et mørkere billede af udviklingen – men jeg kan forstå, at din mand er godt undersøgt med bl.a. ultralydsscanninger og blodprøver.

Man kan supplere med tilførsel af Yang udefra i form af varme, selvom det næppe vil være nok som behandling. En varmepude – jeg bruger altid hvedevarmepuder der, afgiver fugtig varme der trænger dybt og ikke har forbindelse med strøm – kan lægges på den øvre del af lænden. Ved evt behandling ville jeg supplere med Magnetfeltsvarme over området.

Det vil også være oplagt at supplere med Moxa-behandling, hvor akupunktøren sætter tørrede råbynke-klumper på nålene, antænder bynken, der nu gløder med en stabil temperatur, og herved fører varme via nålen til vævet og området.

Kostvejledning og evt tilskud vil jeg overlade til den akupunktør, I vælger, men det er selvfølgelig vigtigt, at grundenergien bliver stimuleret så meget som muligt – hvilket vil sige god sund mad med rigeligt med kød, olier og fedt – frisk luft og sunde drikkevaner.

Jeg håber, at I kan bruge mit svar, og I må meget gerne vende tilbage med resultatet af en evt behandling.

Held og lykke med denne.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk