<< Tilbage

Migræne-menses

Hejsa..

Jeg har været inde på Jeres hjemmeside og læse lidt, da jeg lider frygteligt under og efter min menstruation. Jeg har altid haft hovedpine i forbindelse med min menstruation, men det seneste år er det blevet meget værre og til lagt mere end bare hovedpine. Jeg har prøvet lidt af hvert, selvfølgelig min egen læge, han sendte mig videre til neurolog som mener det migræne og fylder mig med alverdens migræne medicin. Det hjælper mig ikke og tror ikke helt at han vil finde noget som hjælper mig. Har også prøvet en fysioterapeut og kraniosakralterapeut men har ikke fået nogen virkning på noget af det.

Nu vil jeg lige prøve at beskrive hvordan jeg har det. På min første dag/de første to dage har jeg en ”almindelig” hovedpine, langsom bliver den værre, jeg får kvalme, føler mig oppustet, føler forstoppelse, får hede ture skiftevis med at fryse, har ubehag i hele kroppen føler mig syg og når det topper sidst i min menstruation og i dagene efter kan jeg kun sove. Kan ikke rigtig overskue andet er virkelig virkelig dårlig med meget slem hovedpine og ondt og kvalme/opkast. Mit humør bliver selvfølgelig samtidig dårligt og ked af det, da det jo er hårdt at være så skidt når man også vil være en god mor…. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre, men håber rigtig meget at du kan komme med et godt råd og noget som kan hjælpe mig lidt hurtigt. Det hele kan sagtens vare i 11-14 dage, hvor jeg ikke rigtig har det godt. Det rigtig svært med 2 små piger i huset og alt for mange dage ikke at være ”sig selv”, det kan nemt ødelægge et familieliv.

Jeg står i den situation at vi onsdag morgen skal ud og rejse i 3 uger og håber virkelig du kan være behjælpelig med et godt råd inden da…. Har lige fået min menstruation og ville være rigtig ærgerligt at få ødelagt halvdelen af ferien med det. Ved selvfølgelig ikke om du lige har et godt råd der kan hjælpe mig nu og her, men er simpelthen villig til at prøve alt, nærmer mig en situation hvor jeg bare er desperat for at få lidt hjælp og komme ud af denne onde cirkel, kan da ikke være rigtigt man skal have det så skidt under en menstruation…

Håber virkelig meget at høre fra jer en af dagene inden vi rejser og takker rigtig mange gange for hjælpen…

Bedste hilsner fra Randi


Kære Randi,

Det er meget energikrævende at være i ubalance og 11 – 14 dage hver måned, hvor du har det dårligt, er uholdbart for dig og din familie, som du også selv skriver. Men det er dejligt at læse, at du har haft energi til at tage ansvar og søgt behandling flere steder.

Jeg kan forstå, at du har 2 piger. Ofte vil disse ubalancer i forbindelse med menstruation aftage efter fødsler, men det er tilsyneladende ikke sket for dig.

Jeg vil anbefale dig akupunktur til at løse dine problemer. Det kan udføres uden problemer, selv om du måske har lidt ”nåleskræk”.

Akupunktur er ofte meget effektiv til at behandle problemer omkring menstruationsperioden.

Behandlingen skal tage hensyn til, hvor i cyclus du har problemer. Ofte starter problemerne 1 – 3 dage før menstruationen, hvor den kinesiske energi – Lever-Yang – stiger op i kroppen. Hvis der er en blokering – en Lever-Zhi – der hindrer det frie forløb af denne energi, får man problemer.
Symptomerne vil ofte være kraftig hovedpine af migræneagtig karakter med kvalme og evt opkastning. Leveren er ”blodbeholderen” for livmoderen, så der sker kraftige ændringer i blod, lymfe og energi i kroppen, når menstruationen skal sætte ind.
Behandlingen består selvfølgelig i at ophæve stagnationen og styrke flow af Yang-energi. Det er ofte en meget effektiv behandling.

Dine problemer begynder umiddelbart efter menstruationen. På dette tidspunkt vil problemerne oftest skyldes Blod/energi-underskud – Yin/Xue-xu – hvorfor dette skal stimuleres med akupunktur. Det kan være nødvendigt at supplere denne med kinesiske urter, der styrker til dannelse af blod/blodenergi.
Dine symptomer kan forværres af kraftig menstruation med voldsom blødning og en kronisk energimangel f.eks. efter en fødsel, hvor moderens Yin-energi bliver sat under pres ved graviditet, fødsel og amning. Der ses ofte symptomer med hårtab, voldsom træthed, sprøde negle, øresusen, nattesved, afbrudt nattesøvn, dårlig hukommelse og evt depressionstendens.
Ved disse symptomer er det vigtigt at få behandling med urter og akupunktur samt kost- og livsstilsråd.

Din læge kan ikke finde årsagen i en blodprøve men selvfølgelig skal blodprocenten kontrolleres.

Hvis symptomerne kommer efter ægløsningen vil behandling med akupunktur rette sig efter andre årsager – men det er jo ikke aktuelt for dig.

Jeg vil anbefale dig, at kontakte en veluddannet akupunktør, der behandler efter de kinesiske principper – TCM – og få stillet den rigtige diagnose. Det er nødvendigt at have mange flere oplysninger, end de symptomer, du nævner i dit brev for at kunne tage endelig stilling til behandling.
Akupunktøren vil tage dine pulse – 3 på hvert håndled – i for skellige dybder samt undersøge din tunge eller se dine iris i øjet. Udfra disse undersøgelser og de oplysninger, akupunktøren får sammen med dig, kan han/hun stille den rigtige diagnose og give dig de behandlinger, der kan hjælpe dig.

Hvis du skal have et par korte gode råd med på vejen skal du selvfølgelig få chekket din blodprocent og noget der hedder væsketal hos din læge, du skal leve sundt med mange grøntsager og gerne kød. Gerne rod-frugter og ”grønne” grøntsager som broccoli, bønner m.m.

Du skal på rejse i morgen, så en akupunktør har ingen chance for at hjælpe dig inden da – men jeg vil ønske dig en rigtig god tur – ferie? – de næste 3 uger, med håbet om, at dine symptomer ikke vil tage for meget af din energi!

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk