<< Tilbage

Hæle

Hejsa
Jeg er en kvinde på 46 der i snart to år har lidt af smerter i begge mine hæle. Efter at fødderne har været i ro, og jeg igen skal i gang, har jeg smerter og halter i begyndelsen. Når jeg er i bevægelse er der ingen smerte, det ruger blot.
Jeg er undersøgt for ledegigt med negativ resultat, og kiropraktoren mener det er systemisk inflammation.
Derudover er mit energiniveau lavt og jeg bliver hurtig træt. Jeg kan mærke jeg har arme, ryg, hæle og hoved og ikke nok med det, oplever jeg en forringelse af min fysiske styrke.
Har i et godt bud på årsagen og en eventuel behandling?

Ønsker at være anonym


Kære anonym,
Det må være ubehageligt for dig at leve med hælsmerter, der viser sig, hver gang du skal gå, og dine hyppige smerter vil tage endnu mere af din energi, så det er vigtigt, at du får gjort noget ved problemet.

Hælsmerter kan have flere årsager – men da du har ondt i begge hæle, og når dine smerter bedres ved mobilisation, er årsagen sandsynligvis en stagnation – altså en blokering af den energi, der skal forsyne dine sener med næring. Når du bevæger dig vil denne blokering ophæves en smule og smerterne lindres – men dit væv vil lide af underskud på næring. Dette kan vise sig som inflammation – altså en betændelsestilstand uden bakterier, hvilket din kiropraktor nævner.

Akupunktur vil kunne hjælpe dig ved at ophæve de blokeringer, du har i senerne ved at øge energitilførslen fra ben til fod, og herved afhjælpe en evt. inflammation. Din akupunktør vil sikkert også anbefale dig at styrke dine akillessener f.eks. ved at du står på et trin hvilende på tæer og den første del af foden. Herefter hæver og sænker du kroppen op og ned, således at dine akillessener strækkes og slappes.

Du nævner også, at du har et lavt energiniveau med symptomer fra arme, ryg, hæle og hoved, hvilket kunne tyde på et lavt grundenerginiveau, der netop giver symptomer fra knogler og brusk – ofte også med øget hårtab, dårlig nattesøvn og tendens til hedeture – symptomer, som man også finder hos kvinder når menstruationen er ved at ophøre.
Her kan akupunktur også hjælpe dig evt. suppleret med kinesisk urtemedicin – men det er vigtigt, at du er omhyggelig med at opbygge tilstrækkelig energi ved at indtage en nærende kost, drikke rigeligt med vand og få suppleret din kost med sunde olier – omega 3-6-9, der er afgørende for en smidig funktion af dine sener. Jeg kan anbefale Perfekt Balance, der også kan købes i kapsler. Måske skal du overveje at tage en vitaminpille med mineraler vinteren over. Her kan jeg anbefale Maximum.

Når du har flere generelle symptomer, vil jeg anbefale dig, at kontakte en akupunktør, der kan stille en såkaldt kinesisk diagnose, for at få den bedst mulige behandling og rådgivning. En kinesisk diagnose vil fremstille alle dine ubalancer og give udgangspunktet for en dækkende holistisk behandling. Jeg tror, at dine hæl-problemer er en del af din samlede ubalance, derfor bør du have en behandling, der tager hensyn til mere end alle dine symptomer.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk