<< Tilbage

Underlivssmerter

Hej,
Jeg vil her prøve at komme med så mange uddybende informationer, jeg kan:
Jeg blev scannet i underlivet i oktober (efter at have døjet med smerter i ½ års tid), og der fandt de intet. Det så fint ud. I morgen skal jeg op til min læge, og have lagt en behandlingsplan, da han nu tror jeg har endometriose, da mine smerter (især den sidste måned) er blevet meget voldsommere og hyppigere forekommende. Min menstruation har været regelmæssig indtil nu. (Den skulle have været kommet i går). Og min menstruations smerter ikke så slemme.
Jeg gør mig mange tanker og bekymringer om det. Især fordi min mand og jeg havde tænkt os at begynde at ’arbejde’ på børn nu, men nu ved jeg ikke om det er en god ide, hvis jeg fejler noget alvorligt.
Jeg skal måske lige tilføje, at vi lever en forholdsvis sund levestil med masser af motion (ridning hver dag og kick-boxing ind imellem). Vi spiser sundt og varieret (dog spiser jeg nogle gange lidt for mange søde sager), og jeg er normalvægtig/slank (Jeg fik målt min fedt procent i går faktisk, og den er på
21.5 % (Højde 1.66, vægt 60 kg). Jeg får sjældent smerter, når jeg dyrker motion, og hvis jeg gør, er de ikke så voldsomme (motion ’dulmer’ smerterne).
Af en eller anden mærkelig grund kommer smerterne oftest om natten mellem 4-5 (og holder mig vågen resten af morgenen!).
Jeg håber, at de ekstra oplysninger kan hjælpe.
Mvh venlig hilsen Maria


Kære Maria,

Jeg har her fået mulighed for at give dig et svar på dine smerter.

Du har fået diagnosen endometriose, hvor livmoderslimhinde optræder andre steder, end de normale i livmoderen. Derfor kommer symptomerne oftest i forbindelse med ændring af slimhinden – altså i forbindelse med menstruation og ægløsning.

Du giver imidlertid ikke udtryk for, at det er i disse perioder, du har problemer – så jeg vil prøve at finde en alternativ diagnose ud fra TCM – Traditionel Kinesisk Medicin.

Der er flere oplysninger i dit brev, der tyder på at du har et underskudsproblem – specielt den oplysning, at motion hjælper på smerterne.

Dine smerter kommer ved 4 – 5 tiden om morgenen, og hvis man ser på døgnvariationen af energifordelingen i kroppen er dette tidspunktet for højdepunktet af Lunge- og Tyktarmsenergien.

Når vi taler om symptomer for underskudsenergi, skal man se på de energier, der har sin laveste energi, på disse tidspunkter – altså forskudt ca 12 timer – og her finder man Blære- og Nyreenergien.

Disse energikredse står for de medfødte og oplagrede energier – og den måde vi benytter os af dem i hverdagen – vores livskraft, seksualitet og udholdenhed.
Blæremeridianen har i sit overfladiske forløb betydning for rygsøjle og rygmuskulatur samt en udskillende funktion for de væsker, der ikke skal bruges.

En akupunktør ville lede efter problemer i disse områder, samt undersøge dig for svag Nyre-energi. Hyppig ridning kan være belastende for lænd og rygsøjle med de involverede muskler.

Du skal svare på en del spørgsmål som træthed, osteklokkefornemmelse, hårtab, nattesved, beslutningsevne, træthed i lænd, negletilstand, kuldefornemmelser m.m. – og akupunktøren skal mærke dine pulse på håndleddene og evt se din tunge eller iris for at stille den rigtige diagnose.
Akupunktøren skal også undersøge de aspekter vi i dagligdagen kalder psykiske – ex startede dine symptomer i forbindelse med ønsket om at få børn? I TCM skelnes der ikke mellem psykiske og fysiske årsager i forbindelse med symptomer.

Du beskriver ikke dine smerter – underskudssmerter er som regel mere dumpe, knugende, sugende etc hvor overskudssmerter kan være mere skærende – som knive.

Hvis din akupunktør finder sikre tegn på underskudssmerter – så vil akupunktur evt suppleret med urter/svampe kunne hjælpe dig.

Hvis din diagnose er endometriose, vil akupunktur kunne lette dig, hvis du får behandling umiddelbart før smerteperioden – der som tidligere beskrevet oftest er omkring menstruation og ægløsning.

Jeg håber, at du finder en løsning så du kan få ro i kroppen, og at I får jeres ønskede børn.

Hilsen fra Akupunktør Asbjørn Kleif

<< Tilbage

Gå til forsiden

Hasle Akupunkturklinik v/Asbjørn Kleif : Holmstruphøjvej 143 : 8210 Århus V : Tlf. 29 256 456 : E-mail: kleif@kleif.dk